Dakonderhoud

Regelmatig onderhoud is behoud van uw dak. Zo bespaart u op vervangingskosten en op het gebruik van materialen.

Onderhoud schuin dak met pannen

Het dak moet éénmaal per jaar gecontroleerd worden, en tussentijds na een storm. Wij vervangen dan eventuele kapotte dakpannen. Oudere typen dakpannen zijn vaak nog verkrijgbaar. 
Een beetje begroeiing op het dak van mossen, vetplanten of klimplanten kan geen kwaad. Het dak moet wel voldoende water kunnen afvoeren en de pannen moeten goed op hun plaats blijven liggen. Haal een overmaat aan mos en andere begroeiing weg met een borstel of een snoeischaar.

Onderhoud plat dak

Veeg een plat dak zonder ballast minstens eenmaal per jaar schoon. Let in het bijzonder op de uitloop. Een schone uitloop bevordert een goede afwatering. Platte daken zijn beperkt beloopbaar. Grind geeft onvoldoende bescherming. Met behulp van vlonders, drainagetegels, of betontegels op tegeldragers wordt de druk verdeeld en de dakbedekking beschermd. Daarmee wordt de kans op beschadiging en lekkages aanzienlijk kleiner.

Platte daken zijn onderhoudsgevoeliger dan hellende daken, omdat op een plat dak water kan blijven staan. Een klein gaatje of scheur kan al lekkage geven. Controleer het dak jaarlijks op scheuren en gaatjes. Wij repareren de lekkage door het lek van een nieuwe toplaag te voorzien.

Een plat dak met EPDM heeft geen onderhoud nodig. Kleine beschadigingen in de dakbedekking zijn werk voor de dakdekker. Een zinken dak kan men het beste door een vakman laten repararen.

Onderhoud dakgoot

Maak de dakgoten elk jaar schoon, liefst na de herfst. Verwijder bladeren uit de dakgoot. Spoel de goten uit met een tuinslang en kijk of de regenpijpen nog goed doorlopen. Controleer ook het afschot van de dakgoot. Afschot wil zeggen dat de goot ietsjes schuin loopt, zodat het regenwater vanzelf naar de regenpijpen stroomt. Bij goten vormen de verbindingen de kwetsbaarste delen. Controleer de verbindingen daarom zorgvuldig.

Een zinken dakgoot kan voorzien zijn van een coating tegen uitlogen. Controleer elk jaar deze coating en werk beschadigde plekken bij. Elke tien jaar moet de coating worden vernieuwd.

Controleer de goot regelmatig en maak hem schoon om verstopping te voorkomen. Controleer de aansluitingen op de regenpijp. Als de slabben zijn opgewaaid of gescheurd, buig ze dan bij of repareer ze. U kunt een zinken dakgoot repareren door er een stukje zink in te solderen. Een kunststof dakgoot kunt u het beste repareren met polyester reparatiemiddel.

DEEL EN PROMOOT ONS

Allround dakdekkersbedrijf, met veel ervaring op het gebied van dakwerken. Wij verzorgen met veel succes de complete renovatie, alsmede nieuwbouw van bitumineuze en kunststoffolie en hellende daken.

Maximale zekerheid. 
Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheverenigingen.